Veel mensen zitten een beetje vast, vast in de ratrace van het leven.

We rennen en vliegen, hebben het met van alles en nog wat enorm druk. Er is gewoon geen tijd om de dingen te doen die goed voor ons zijn zoals sporten, gezond eten, mediteren, ontspannen of tijd met onze geliefden doorbrengen.

Overal willen we het beste van onszelf laten zien. In de ochtend roep je thuis nog dat je écht vanavond op tijd thuis bent om samen te eten. En eenmaal op je werk ontstaat al snel de gedachten dat je écht vandaag niet om 5 uur kunt vertrekken, daarvoor is het veel te druk. En zo ontstaat de disbalans.

Wat maakt dat je het zo druk hebt?

Er zijn zo veel goede redenen te bedenken waarom je het zo druk hebt. Maar ontstaat de meeste drukte eigenlijk niet vooral in jezelf?

  • Omdat je jezelf dingen oplegt die je wil bereiken.
  • Om indruk te maken op anderen.
  • Doordat je niet volledig durft te kiezen voor dat wat jij belangrijk vindt.
  • Vanwege de angst wat anderen van je vinden.
  • Vanwege het feit dat je dan niet aan alle verwachtingen voldoet.

Als jij eerlijk zou zijn naar jezelf.

Wat zou er met jouw drukte gebeuren als je bovenstaande los kunt laten. Wat zou jij dan niet meer doen? Zou je die promotie, naar die nog drukkere baan, dan nog wel willen? Zou dat vrijstaande huis nog nodig zijn? Zou je je werk dan nog boven je gezin stellen? Zou je nog tijd investeren in ‘vriendschappen’ die voelen als een verplichtingen? Zou je in het weekend je mail nog willen checken?

Voor een groot deel creëer jij zelf jouw drukte. Je neemt niet de tijd om stil te staan en te reflecteren op dat wat jij écht belangrijk vindt in het leven. Daar ligt de oplossing. Sta eens even stil, waar ren je nu precies achteraan? Is dit wat je voor ogen had met jouw leven?

Uit de ratrace stappen.

Dat reflecteren op je leven is hartstikke spannend. Want wat nu als blijkt dat je niet langer mee wil doen met de ratrace. Moet het stuur dan 180 graden om?

Welnee, maak kleine stapjes. Ga eerst eens onderzoeken wat jou daar al die tijd heeft gehouden? Werk daar eerst aan en ga dan kijken welke stappen je kunt maken om meer in balans te komen. Om weer meer ontspannen en genietend door het leven te gaan. Als coach begeleid ik je graag bij dit proces. Wees vrij om een gratis Inzicht gesprek met mij te plannen. Mailen naar angelique@inzichtnaarevenwicht mag natuurlijk ook. Dan kijken we samen hoe dit pad er voor jou uit zou kunnen zien.

Liefs Angelique

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.