Heerlijk die paar weken vakantie. Voor veel mensen is het “HET” moment op weer helemaal bij te tanken.

Een paar weken geen “moeten”, gewoon even niets doen, luieren, lekker eten en ontspannen. Geen “to do” lijstjes, geen planningen, geen vergaderingen. Gewoon dat doen wat jij graag doet en voldoende tijd hebben voor jezelf, je partner, kinderen en vrienden. Je batterij helemaal opladen. Dat klinkt fantastisch!

Maar voor het zo ver is zetten veel mensen zich zelf eerst nog even extra onder druk. Want eigenlijk ben je natuurlijk onmisbaar op je werk, toch?! Dus er moet veel afgewerkt worden door jou zelf. En dat wat je dan echt moet overdragen moet wel goed gebeuren natuurlijk. Dus je typt nog even een goede overdracht. En verder verzeker je nog even je collega’s dat ze je gewoon mogen bellen, mailen of appen als het echt nodig is. Je hebt je telefoon immers toch bij.

En dan is het zo ver: die lang verwachte, fantastische vakantie!

Maar is het nu eigenlijk wel zo fantastisch? Is het normaal dat je batterij tijdens je “gewone” dagdagelijkse bezigheden zo leeg loopt dat je een paar weken nodig hebt om weer bij te tanken? Net voldoende om er tegen aan te kunnen tot het volgende verlof?

Begrijp mij niet verkeerd, natuurlijk is vakantie hebben heerlijk en ook echt nuttig. Maar wanneer je batterij zo ver leeg gelopen is dat je snakt naar deze vakantie …. dan geeft dat stof tot nadenken. Je bent immers het grootste deel van het jaar bezig met werken, taken uitvoeren en allerlei verplichtingen. Richt jij je leven dan zo in dat je dit allemaal “ondergaat” voor die paar weken vakantie per jaar? Is dat hoe jij later terug wil kijken op jouw leven?

Het kan ook anders! Je kunt zorgen dat er iedere dag een moment van echte ontspanning voor je is. Dat je iedere dag je batterij weer terug op laad. Dat doe je immers ook met je telefoon. Maar ik hoor je denken; HOE DAN? Waar haal ik die tijd vandaan?

Het kan door te leren om gezonde keuzes voor jezelf te maken. Om dat te leren heb je doorzettingsvermogen en lef nodig. Want juist die keuzes maken voor jezelf, en daarmee nee zeggen tegen anderen, is voor de meeste mensen ontzettend moeilijk. Je zult jezelf een spiegel voor moeten houden, je afvragen wat je nu écht wil. Als je dat weet kun je gaan kijken wat maakt dat je toch niet doet wat je echt zou willen doen. Aan welke overtuigingen houdt jij vast? Wat maakt dat je het lastig vind om ‘nee’ te zeggen tegen een ander? Zit jouw ego jou wellicht in de weg?

Deze vragen voor jezelf beantwoorden en je leven veranderen is niet makkelijk maar zeker wel de moeite waard! Je zult gelukkiger en evenwichtiger in het leven staan.

En je vakanties? Die zijn dan pas écht GEWELDIG! Je viert ze immers met een volle batterij.

Denk er maar eens over na tijdens je vakantie. Wellicht is het tijd om het anders te gaan doen. Lukt dat je niet alleen en heb je hulp nodig? Dan mag je mij altijd benaderen voor een gratis Inzicht gesprek.

Voor nu wens ik je een fijne, ontspannen vakantie.

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.