Kerst is weer voorbij en ik heb ervan genoten. Nu maken wij er geen mega festijn van. We zijn in klein gezelschap lekker samen met weinig verplichtingen. Echt een fijn feestje met wat meer glitters, lichtjes en lekker eten dan normaal. Maar na dat fijne kerstfeest komen er een paar van die rare dagen. De een is vrij, de ander werkt weer. Er moet weer gewassen, gestofzuigd en boodschappen gedaan. En toch zijn daar nog die lichtjes en die glitters terwijl het voelt als een normale dag van het jaar.

Verwarrend vind ik het altijd. Het voelt alsof ik gewoon door moet met ‘mijn ding’ maar ik voel ook dat ik even in een winterslaap wil. Even niets, gewoon op sloffen en huispak door het huis scharrelen voor een paar dagen. Dingen doen die ik spontaan bedenk.

Onderzoeken wat gevoelens je vertellen.

Deze tegenstrijdige gevoelens heb ik voor mijzelf onderzocht. Moet ik echt nog door met mijn ‘ding doen’? Of ben ik écht te moe nu en heb ik rust nodig? Ik kwam tot de conclusie dat beide gevoelens kloppen. Er moeten zakelijk gezien écht nog een paar dingen afgerond worden voor het einde van dit jaar maar zeker niet alles op het lijstje heeft hoge prioriteit. En ja, ik ben ook moe en voel dat ik wat bezinningstijd nodig heb om met een volle batterij 2020 in te vliegen.

Dus maakte ik een afspraak met mijzelf. Je mag doorwerken tot 27 december en dan gaat op werkgebied alles even offline. Of het werk nu wel of niet af is, dat maakt niet uit, na deze datum wordt er niets meer gedaan. Dan mag je tot 6 januari heerlijk bezinnen, in stilte zijn met jezelf, schilderen of iets leuks doen met man en kinderen.

Een keiharde afspraak met mijzelf dus. En dat is nodig voor mij. Anders blijft mijn kritische stemmetje maar tetteren dat ik dat en dat ook nog wel even kan doen. Met deze harde afspraak dwing ik mijzelf om focus te leggen en prioriteiten te stellen. Ik heb immers maar tot en met vandaag.

En het stilt ook het kritische stemmetje na vandaag. Door dit soort afspraken te maken met mijzelf is het stemmetje verdwenen. Er keert een soort rust voor terug van waaruit soms weer hele mooie nieuwe ideeën ontstaan. Daar hoef ik nog even niets mee, ik noteer ze enkel voor volgend jaar.

Wat er zou gebeuren als ik deze afspraak met mijzelf niet maak?

Dan zou ik heel onrustig worden. Want mijn kritische stem zou mij aan het werk willen hebben. Mijn gevoel zou tegenstribbelen en elke gelegenheid aanpakken om niets te doen. Mijn focus zou weg zijn waardoor ik én niet aan mijn taken toe kom én niet aan mijn ontspanning. Ik zou geïrriteerd en chagrijnig worden van mijzelf. En daar zou mijn omgeving ook last van krijgen. Voor niemand écht leuk dus en nog het minst voor mijzelf.

Plots zou het nieuwjaar zijn … weg time-out moment!

Om rust en evenwicht te ervaren is nu juist die time-out zo belangrijk. Stress op zich is niet slecht voor ons, sterker nog, vaak helpt het ons juist iets goed en snel af te krijgen of om juiste beslissingen te nemen. Wanneer je meer balans in je leven wil gaat het nu net om die time-out momenten.

En ik schrijf dit nu zo simpel op maar zo simpel is het zeker niet. Het kostte mij nogal wat jaren om hier een goede balans in te vinden. Om te durven kiezen voor wat ik nodig had in plaats van te doen wat ik dacht dat nodig was.

Balans vinden gaat over opkomen voor jezelf, zonder hierbij het gevoel te hebben dat je een ander kwetst. Het gaat over durven toegeven aan jezelf wat je nodig hebt en durven zeggen wat je wil. Je eigen pad volgen zonder schuldgevoel of angst wat een ander ervan vindt.
Je hebt hier zelfvertrouwen, zelfkennis, lef en leiderschap voor nodig. En een flinke dosis zelfliefde om hier ook écht werk van te maken!

Want zeg nu zelf …. Een jaar is zó voorbij! En een leven ook.

Wil jij het graag anders? Wil je meer luisteren naar wat je nodig hebt? Werken aan je zelfvertrouwen, aan je zelfliefde. Wil je meer leiderschap over je leven? Gun jezelf in deze laatste dagen van 2019 dan de ruimte om hierbij stil te staan.

En doe er wat aan! Het leven is veel te kort en te kostbaar om niet te doen wat jij nodig hebt.

Ik help je hierbij met alle liefde.

Nu ga ik afsluiten en genieten van een weekje niets. Ik gun ook jou een rustige afsluiting van 2019 om vol energie 2020 in te knallen!

Liefs Angelique

Meer over mij:

Ik ben Angelique Schetters, een optimistisch mensenmens, een doener en een doorzetter met een missie om mensen te ondersteunen om hun drukke, actieve bestaan vanuit evenwicht, ontspanning en plezier te leven.

Het is in mijn ogen namelijk niet de bedoeling dat we een “ratrace” maken van ons leven. Je bent hier niet om taken te vervullen, verwachtingen van anderen waar te maken, een mooi decor te bouwen voor de buitenwereld en gave dingen te doen voor op social media.

Je bent hier om écht iets bij te dragen. Vooral voor jezelf. Om dingen te doen die je energie geven, om te leven naar de waarden en normen van jezelf. Het gaat er om dat je in de basis goed weet wie jij bent en waar je voor wil staan. Dat je leert te dansen in het moment zodat je ook de minder leuke kanten van het leven het hoofd kunt bieden.

Mijn trajecten zijn er op gericht om jou (weer) zelfbewust leiderschap over je leven te laten nemen. Om gezonde keuzes te maken waardoor er een goede balans kan ontstaan tussen werk en privé. Zodat jij een druk, actief leven kunt leiden vanuit evenwicht, plezier en ontspanning.

Wil je meer weten over mij of mijn trajecten? Kijk dan hier eens rond: https://inzichtnaarevenwicht.nl

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.