Na de benauwde tijd van de intelligente Lock down krijgen we weer wat meer bewegingsruimte. Wordt het weer wat losser. We mogen weer een terrasje pakken, een klein feestje geven en weer sporten met elkaar. Dat is prettig want wij mensen zijn sociale wezens en hebben contact met elkaar net zo hard nodig als frisse lucht en voedsel.

Ook thuis gaat alles weer een beetje zijn normale ritme vinden. Onze jongste gaat bijna weer hele dagen naar school en de oudste een paar keer per week. Manlief heeft een zorgberoep en is dus blijven werken al die tijd. Voor mij betekent dit dat ik het huis weer meer voor mijzelf alleen ga krijgen. Dat ik geconcentreerd aan mijn werk kan en niet meer alle gezinsleden tot stilte moet manen als er een coachgesprek of telefoontje plaats vindt. Ja, hier kijk ik wel echt naar uit.

Vertragen

Toch zijn er ook dingen die ik erg prettig vond aan de Lock down periode. Het had iets gezelligs en intiems om de kinderen zo om mij heen te hebben zonder dat het vakantie was. In een vakantie ‘lummelen’ we wat aan maar nu moest ieder gewoon zijn ding doen. Ik kreeg ineens een betere inkijk in hun schoolwerk en hoe zij daar, ieder met hun eigen karakter, op reageren.

Ook de vertraging die optrad vond ik prettig. Het was ineens heel logisch dat het boodschappen doen veel langer duurde en dat je gewoon rustig moest wachten in een lange rij. De weekenden waren ineens zonder sociale afspraken en er was ineens mega veel niet ingevulde tijd. Deze werd creatief ingevuld met lange wandelingen samen of alleen. Uitgebreid koken en eten met het gezin. Spelletjes doen en boeken lezen. Rust, enorm veel rust en terug naar de basis.

En ik weet niet hoe dat bij jou voelde maar ik heb mij in het begin wel even gevoeld zoals een hamstertje zich voelt als zijn looprad ineens tot stilstand wordt gebracht. Je tuimelt onderste boven, rolt uit het rad en blijft even stilliggen ….. om vervolgens een paar keer met je kopje te schudden, op te staan en een andere bezigheid te vinden.

Terug naar hoe het was.

En toen bleek dat die nieuwe bezigheid eigenlijk veel toffer was dan dat suffe looprad. Dat blindelings voortrennen met oogkleppen op en nauwelijks iets ten volle waarnemen van je omgeving. Dus hoe blij ik nu ook ben dat het weer wat vrijer wordt, ik wil ook niet helemaal terug naar hoe het was. Hierin ben ik niet alleen weet ik. Ik hoor om mij heen meer mensen zeggen dat zij graag de positieve dingen die ze hebben ervaren vast willen houden. Meer thuiswerken bijvoorbeeld waardoor de reistijd besteed kan worden aan sporten of het koken van een goede maaltijd. Minder volle weekendagenda’s zodat er tijd blijft om in te vullen voor jezelf of je gezin. Ieder heeft zo zijn eigen positieve ervaringen opgedaan die je graag wil vasthouden.

Heb jij er al bij stil gestaan wat je graag vast zou willen houden uit deze tijd? En heb je dan ook een plan gemaakt hoe je dit gaat realiseren?

Want een droom zonder plan is slechts een wens.

Als dat looprad weer gaat draaien en jij springt er in zonder een plan hoe je langzamer loopt, of hoe je hem af en toe stil gaat zetten, dan is de kans groot dat je binnen de kortste keren weer doet wat je altijd deed. Dan heeft deze vervelende tijd je niets positiefs opgeleverd.

Van droom naar werkelijkheid.

Dus ga eens rustig zitten. Pak een stuk papier en begin te schrijven. Schrijf alles op wat je positief vond in de afgelopen tijd, waar je van genoten hebt, waar jouw leven leuker van werd. Schrijf alles op van het kleinste detail tot de grote dingen. Wanneer je dit gedaan hebt ga alle dingen die je opgeschreven hebt dan eens rangschikken. Zet de dingen die je de meeste energie gaven helemaal bovenaan en werk zo naar beneden. En ga nu eens kijken wat je van deze lijst écht graag wil blijven doen, maak het niet te groot, kies de belangrijkste uit. En maak voor die punten een plan, met kleine stapjes, om deze positieve dingen vast te blijven houden.

Zo weet je wat jij graag wil en hoe je dit kunt realiseren. En laat je hierbij vooral niet tegenhouden door oude overtuigingen. Deze zijn lastig en maken dat jij je eigen plannen onderuithaalt met gedachten als; dat kan toch niet, dat vinden ze niet goed, dat wordt te druk, etc. Laat je niet misleiden, houdt vast aan jouw droom en maak hem werkelijkheid.

Wil je deze droom nu eens écht goed omzetten in een blijvend plan? Dan is mijn nieuw ontwikkelde workshop ‘van Droom naar Werkelijkheid’ iets voor jou. Met een kleine groep gelijkgestemde gaan we de natuur in. Aan de hand van oefeningen ga jij van jouw droom een plan maken. Jij gaat kijken naar de overtuigingen die jou tegenhouden en deze ombuigen naar positieve overtuigingen die jou vooruit gaan brengen. Wanneer je aan het eind van de middag het bos uitloopt heb je een werkelijkheid voor de toekomst in handen.  Meer weten? Kijk hier: https://inzichtnaarevenwicht.nl/programma/workshops/terug-naar-je-eigen-natuur/

Heb jij de wens om op een andere manier meer tijd te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Kijk dan zeker eens op mijn website. Je vindt daar een divers aanbod van een online training, 1 op 1 coaching en diverse interessante workshops in de natuur, in een kleine groep zodat we de 1,5 meter afstand kunnen respecteren. Je vindt ze hier: https://inzichtnaarevenwicht.nl/programma/

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.