Zoektocht naar Evenwicht

Over Angelique

Ik ben Angelique Schetters.
Ik help mensen om hun drukke, actieve bestaan vanuit evenwicht, ontspanning en plezier te leven.

Het is in mijn ogen namelijk niet de bedoeling dat we een “ratrace” maken van ons leven. Je bent hier niet om taken te vervullen, verwachtingen van anderen waar te maken, een mooi decor te bouwen voor de buitenwereld en gave dingen te doen voor op social media.

Je bent hier om écht iets bij te dragen. Vooral voor jezelf. Om dingen te doen die je energie geven, om te leven naar de waarden en normen van jezelf. Te genieten van elke stap, van elk ding wat je doet.

En daarmee zeg ik niet dat je nooit meer iets moet doen wat je niet leuk vind. Of nooit meer in situaties zult komen die niet prettig zijn. Zo zit het leven nu eenmaal niet in elkaar.

Het gaat er om dat je in de basis goed weet wie jij bent en waar je voor wil staan. Dat je leert te dansen in het moment zodat je ook de minder leuke kanten van het leven het hoofd kunt bieden. Dat is voor mij ultiem evenwicht.

Is mij dat van kinds af aan gelukt om zo te leven?

Nee natuurlijk niet. Ik ben, zoals ieder mens, ook eerst in mijn eigen valkuilen gelopen. En valkuilen blijven valkuilen dus soms struikel ik nog steeds.

Ergens gaande weg mijn werkende pad als sales manager verloor ik voor een deel het echte plezier in mijn werk. Dat waar ik echt blij van werd, het coachen en ontwikkelen van mensen, werd een steeds minder belangrijk onderdeel in mijn werk. Steeds meer moest ik tijd besteden aan de andere taken waar ik ‘gewoon’ goed in was maar waar ik niet echt blij van werd.

Maar ik verdiende een mooi salaris, had verantwoordelijkheid, had een gezin om voor te zorgen, vierde fijne vakanties en maakte leuke uitstapjes. Dus ik bleef als een goed getrainde hamster door rennen in mijn rad.

Tot mijn lichaam klachten ging vertonen, ik er niet echt de vinger op konden leggen, en ik uiteindelijk toe moest geven aan mijzelf dat ik niet langer die hamster wilde zijn. Dat ik het graag anders wilde. Dit toegeven aan jezelf is nogal wat en het echt veranderen vraagt om lef en doorzettingsvermogen.

Dat gaat dus niet vanzelf. Ik was mijzelf een beetje verloren onderweg en moest eerst eens terug vinden wie ik nu eigenlijk was. Ik besloot niet meer hogerop te willen in mijn cariérre maar mij te verdiepen op het stuk waar ik echt blij van werd in mijn werk. Mensen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en balans.

Ik ging naast mijn fulltime job als sales manager terug naar school, dus ja het bleef druk, sterker nog het werd drukker.  Maar wanneer je goed in je vel zit, en weet waar je voor staat en wat je wil, dan kun je het prima druk hebben zonder daar last van te hebben.

Het was dus hard werken maar het lukte mij om mijn post-HBO opleiding tot professioneel registercoach met succes af te ronden. In diezelfde tijd zag ik om mijn heen steeds meer mensen struggelen met het in de lucht houden van alle ballen. Steeds meer mensen zag ik omvallen en een burn-out in glijden.

Dat sterkte mij in mijn plan om mijn baan op te zeggen en voor mijzelf te beginnen. Dat te gaan doen waar ik goed in ben en waar mensen behoefte aan hebben.

En niet alleen voor de persoon in kwestie zelf maar ook voor werkgevers en managers. Je kunt mensen tijdig helpen. Wanneer je er in je organisatie en in je team open over praat dan durven mensen eerder aan te geven dat de druk te hoog wordt. Dan kun je hier tijdig aan gaan werken. Zonder uit te hoeven vallen, zonder je heel ellendig te hoeven voelen.

Mijn programma’s zijn er dan ook op gericht om preventief te werken aan stress gerelateerde klachten. Zo is het online programma ontwikkeld voor mensen die zelfstandig aan de slag willen. Je werkt op eigen tempo maar wel met een professioneel programma. Voor degene die het gevoel hebben meer nodig te hebben om écht resultaten te halen is er het 1 op 1 programma. Hiermee zijn de tijd, de aandacht en de opdrachten volledig op jou en jouw toekomst gericht. Binnen 3 maanden zul je meer ontspanning, energie en grip hebben op jouw leven.

Voor hen die het belangrijk vinden om op regelmatige basis te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en evenwicht zijn er de diverse workshops. Uiteraard kan dit ook een mooie manier zijn om eens kennis te maken met mijn methodieken voordat je aan een programma begint.

Nu begrijp ik goed dat je mij eerst wat beter wil leren kennen voor je overweegt, of besluit, met mij aan de slag te gaan. Daarom nodig ik je van harte uit om gebruik te maken van het gratis Inzicht gesprek. Dan mag je mij alles vragen wat voor jou belangrijk is om van mij te weten. Dat is veel fijner toch!

“If you don’t like the road you’re walking, start paving another one.”
Dolly Parton

Leuk om te weten

Ik hou van de natuur. Hier vind ik mijn rust en laad ik mijn batterij graag op. Mijn klanten neem ik dan ook graag mee de natuur in om zo letterlijk “ruimte” te creëeren voor nieuwe inzichten.

Als kind al was ik erg creatief in denken en doen. Verhaaltjes schrijven, muziek maken maar vooral tekenen was echt mijn ding.

Deze creativiteit zet ik graag in tijdens mijn coachwerk. Wanneer je een denker bent en voelen lastig vind helpen creatieve opdrachten je om meer vanuit je gevoel naar vraagstukken te kijken.  Zo heb ik opdrachten met muziek, fotografie of tekenen. Aangepast op dat wat bij jou past.

Coach is een vrij beroep wat maakt dat iedereen zich, ook zonder opleiding, coach mag noemen in Nederland. Maar hoe weet jij nu dat je te maken hebt met een goede professionele begeleider?

Door te zoeken naar iemand die zich heeft aangesloten bij een beroepsorganisatie. Dan weet je dat deze coach een erkende opleiding op post HBO niveau heeft afgerond. Ik heb mij daarom aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (NOBCO).

Naast een goede opleiding vind ik het belangrijk dat een coach zich commiteerd aan een ethische code. Dit zodat al jouw gegevens en gesprekken in veilige handen zijn. Als Nobco coach onderschrijf ik de global code of ethics.

Als Nobco coach ga ik ook de plicht aan om mijzelf te blijven ontwikkelen. Naar mijn mening kun je iemand pas echt helpen in zijn groei als je ook zelf blijft ontwikkelen. Dit doe ik door het volgen van bij- en nascholing, intervisie en het lezen van vakliteratuur.

Van karakter ben ik liefdevol, positief, enthousiast, daadkrachtig en ik sta met beide benen op de grond.

Verder ben ik dol op mijn gezin en onze twee honden en doe ik graag aan yoga en meditatie maar ik houd niet van zweverig gedoe. (ja, dat kan ;-))

Wat anderen over mij zeggen:

“Warme, open, directe manier van communiceren, ongedwongen, rustig, betrokken,  doortastend, assertief, durft uit te dagen en door te vragen en kan goed overzicht en structuur scheppen.”

Opleidingen:

  • Post-HBO Registeropleiding Professional Coach
  • Opleiding Familieopstellingen en Organisatieopstellingen
  • Gevorderd Voice Dialogue facilitator
  • Gecertificeerd Disc en drijfveren specialist
  • ACT basis therapeut
  • Diverse coaching en management trainingen

Aangesloten bij

Contact

Wil je graag met mij in contact komen?

Heb je een vraag over één van de programma’s of wil je graag een gratis Inzicht gesprek?

Gebruik dit contactformullier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.      Ik ga akkoord met de Privacyverklaring.

    Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.