Over Angelique

“HET LEVEN HEEFT MIJ ÉCHT WEL CITROENEN GEGEVEN”

Ik ben Angelique Schetters
en je zult mij meestal zien met een lach,

Ik hou van het leven en van mensen. Daarnaast ben ik met kleine dingen tevreden en daardoor is er dus ook eigenlijk altijd wel een reden voor een lach.

Is bij mij het leven dan enkel fantastisch? Nee, absoluut niet.

Het leven heeft mij écht wel citroenen gegeven. Ik heb geleerd om ruimte te maken voor alle gevoelens die er waren in deze moeilijke tijden. Deze ervaringen hebben me geleerd ruimte te maken voor alle emoties. Door ze te omarmen, kan ik het leven in al zijn facetten waarderen en richten op wat er wel is, in plaats van wat er ontbreekt.

Mensen omschrijven me vaak als volgt:

5
Angelique combineert doelgerichte zakelijkheid met warme empathie.
5
Ze is liefdevol confronterend en benadert zaken met de nodige humor.
5
Ze is direct en helder in haar communicatie
Gewerkt met onder andere

Hoe ik werk:

Van nature ben ik altijd dynamisch geweest, vol energie en met een breed scala aan interesses. Deze levendigheid vertaalde zich naar mijn carrière als salesmanager, een pad waar ik zorgvuldig aan bouwde.

Echter, naarmate de tijd verstreek en mijn functie langzaamaan veranderde, miste ik wat mij het meest dierbaar was: het coachen en ontwikkelen van mensen. Toch hield mijn enorme doorzettingsvermogen en grote verantwoordelijkheidsgevoel mij nog een behoorlijke tijd in deze functie. Ik verdiende immers ook een mooi salaris, had verantwoordelijkheid, een gezin om voor te zorgen, vierde fijne vakanties, ik had aan niets te kort.

Dan mag je toch niet klagen? Dus ik bleef als goed getrainde hamster door rennen in mijn rad. Toen mijn lichaam signalen begon te geven, realiseerde ik me dat het tijd was voor verandering.

Als geen ander weet ik dan ook hoeveel moed het je kost om de stap naar persoonlijke ontwikkeling te zetten. Moed om toe te geven dat het je alleen niet lukt, moed om kwetsbaar te zijn en om te erkennen dat het tijd is voor een nieuwe richting.

Vanuit deze persoonlijke transformatie ontstond mijn passie om anderen te begeleiden in hun zoektocht naar evenwicht, plezier en regie over het leven.
Ik werk met een systemische blik, waarbij positie, balans en ordening centraal staan. Mijn benadering streeft ernaar iedereen te betrekken om het beste resultaat en de meest harmonieuze samenwerking te bereiken.

Ik geloof sterk dat niemand de absolute waarheid in pacht heeft. Het is van essentieel belang dat alle stemmen worden gehoord om de collectieve wijsheid optimaal te benutten. Mijn kwaliteiten als strategisch denker, motivator en verbinder zijn hierbij helpend.

Kwaliteiten als strategisch denker, motivator en verbinder zijn hierbij helpend.
Mijn klanten variëren van bestuurders en managers tot bedrijfseigenaren, leiders en professionals. Ze kloppen bij me aan met vraagstukken over teamdynamiek, persoonlijk en zakelijk leiderschap, en de balans tussen werk en privé.

Wat maakt mij uniek:

Natuurliefhebber

Vind mijn rust in de natuur en neem mijn klanten graag mee naar buiten voor frisse inzichten.

Creatieveling

van jongs af aan: Tekenen, verhaaltjes schrijven en muziek maken? Dat was (en is) mijn ding! Tegenwoordig zet ik die creativiteit in om op innovatieve manieren te coachen.

Passie voor honden

Train met plezier mijn 2 Duitse Herders. Samenspel en vertrouwen staan centraal (én vaak ook de kunst van het loslaten!).

Ervaring

Ik weet hoe lastig het is om het ouderschap te combineren met een management rol in een dynamisch team en met uitdagende doelen. Hoe groot deze verantwoordelijkheid kan voelen waardoor de balans zoekraakt en doorzetten de enige oplossing lijkt.

Professioneel

In 2019 besloot ik mijn talenten als strategische denker, creatieve ziel en doorzetter te bundelen en de sprong te wagen als zelfstandig ondernemer. Dit, gecombineerd met mijn diepe liefde voor mensen en het begrijpen van wat hen drijft, leidde tot de geboorte van ‘Inzicht naar Evenwicht’.

Mijn reis, gevuld met het leiden van diverse teams – vaak in uitdagende tijden – en het coachen van toegewijde professionals, heeft me een schat aan ervaring gebracht. Deze ervaring zet ik dagelijks in om individuen, teams en organisaties te helpen hun ware potentieel te ontdekken en te benutten. Door de jaren heen heb ik een scherpe focus behouden op coaching, verandermanagement, veerkracht en authentiek leiderschap. Ik ben er om jou, je team en je organisatie naar nieuwe hoogten te begeleiden.

Opleidingen en ervaring

Y

HBO gecertificeerd coach.

Y

Gecertificeerd familie/
organisatieopsteller.

Y

DISC en drijfveren expert.

Y

Gecertificeerd Voice Dialogue facilitator.

Y

ACT therapeut.

Y

Ruim 20 jaar ervaring in zowel het managen en leiden van teams als in het coachen van professionals en teams.

“If you don’t like the road you’re walking, start paving another one.”
Dolly Parton

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.