Inzicht krijgen met Familieopstellingen

Workshop

Herken jij jezelf hierin?

Heb je last van klachten, fysiek of emotioneel, of ervaar je dat je telkens tegen hetzelfde probleem aan loopt? Hoezeer je ook aan jezelf werkt, je komt er niet uit. En daar wil je nu wel eens vanaf!

Een familieopstelling kan dan helderheid en heling brengen. Je gaat zien welk effect het verleden, heden en toekomst op jou hebben. Deze onbewuste processen worden met een familieopstelling zichtbaar gemaakt. Hierdoor kun jij actief stappen gaan zetten richting een blijvende verandering.

Wanneer je al eens een familieopstelling hebt meegemaakt dan weet je al wat je kunt verwachten. Maar wellicht heb jij er al wel eens over gelezen of gehoord maar heb je nog nooit deelgenomen. Dan kan het zomaar zijn dat deze werkwijze vragen bij je oproept. Heel logisch want de werking van familieopstellingen laat zich lastig uitleggen. Je moet het eigenlijk gewoon ervaren 😉, toch proberen we onderaan deze pagina een goede uitleg aan je te geven.

Een mooie manier om kennis te maken zijn onze workshops van een halve dag. Deze zijn laagdrempelig. We werken dan met kleinere groepen zodat er voldoende aandacht is voor iedereen. Je mag zelf kiezen of je enkel ‘meekijkt’ als representant of als vraagsteller.

Een paard in je opstelling?

Op regelmatige basis hebben wij opstellingen met paarden. Paarden voegen iets essentieels toe aan een opstelling. Zij wijzen aan, zonder oordeel, gewoon rechtstreeks zonder verborgen agenda, zonder woorden.

Een paard is immers een kudde,- en een vluchtdier. Om te kunnen overleven hebben ze bijzonder fijngevoelige antennes, ze pikken feilloos energieën op. Ze voelen aan waar er onbalans is en kunnen dit op een duidelijke, directe manier aan ons tonen.

Dit geeft altijd weer een hele mooie, onbevooroordeelde aanvulling op onze opstellingen. Daarnaast ben je tijdens deze workshop lekker buiten in de natuur.

Deze workshop brengt jou:

 • Inzicht in jouw vraagstuk
 • Vanuit een “helikopter view” krijg jij de kans jouw situatie te overzien
 • Van daaruit zie je meer mogelijkheden en oplossingen om tot verandering te komen
 • Door deelgenoot te zijn van andere opstellingen krijg je soms onverwachte antwoorden op jouw vragen
 • Een indrukwekkende ervaring met een doorwerkend helend effect
 • Deze workshop wordt door onze deelnemers beoordeeld met het cijfer 8,3

Wat kun jij verwachten:

 • Een fijne, veilige sfeer.
 • Diepe inzichten die een weg vormen voor blijvende verandering.
 • Iedere deelnemer is vrij om wel of niet een eigen vraag in te brengen.
 • Wij kiezen een aantal vraagstukken uit om deze dag op te stellen. Wij houden hierbij rekening met de diversiteit aan thema’s. Dit zodat iedereen met mooie inzichten huiswaarts keert.
 • Ook de vraagstukken van andere deelnemers zullen zorgen voor een diepgaande ervaring en antwoorden op jouw eigen vragen.
 • Wij zorgen voor koffie, thee, water en wat lekkers.

Wij hebben onder andere deze opleidingen afgerond:

 • NVTH Hypno-psychotherapeut
 • Paard en Life coach
 • Post-HBO Registeropleiding Professional Coach
 • Gecertificeerd practitioner Familieopstellingen

Hoe gaat een familieopstelling in zijn werk?

Dat is lastig uitleggen maar we zullen het toch proberen.😉

Een familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door de Duitse Psychotherapeut Bert Hellinger. Feitelijk gaat het om de techniek van de representatieve waarneming, maar dit zegt je wellicht nog niet zoveel. Met deze techniek hebben we toegang tot het onderbewustzijn. Wetenschappelijk is vastgesteld dat meer dan 90% van ons gedrag gestuurd wordt door ons onderbewustzijn. Dat we hier dus ook veel antwoorden kunnen vinden over onze valkuilen is niet zo vreemd.

We stellen stoelen op en een grote kring. De ruimte in het midden noemen we ons werkveld, hierin vindt de opstelling plaats. Je hebt altijd iemand die de opstelling begeleid, dit noem je de opsteller. En je hebt iemand met een vraagstuk, de vraagsteller. Dan heb je alle anderen aanwezigen die of representant zijn of gewoon toeschouwer. Wij doen op een dag meerdere opstellingen dus je rol kan een paar keer veranderen.

Wij vragen de vraagsteller altijd even bij ons te komen om met ons de vraag goed door te nemen en om deze goed helder te krijgen. Want hoe duidelijker de vraag is, hoe duidelijker we tot een inzicht kunnen komen. Aan de hand van de vraag van de vraagsteller vragen wij hem of haar om diverse mensen (en soms ook dingen) die belangrijk zijn in het vraagstuk op te stellen in het werkveld.

Dit doet de vraagsteller door op gevoel mensen die aanwezig zijn te vragen of zij representant willen zijn voor deze persoon of het ding. De gevraagde is altijd vrij om ‘nee’ te antwoorden. Alhoewel wij dit altijd een gemiste kans vinden want let maar op, als jij als representant wordt gevraagd is er ook voor jou op dat vlak iets te ontdekken.

Wanneer alles is opgesteld gaat de opstelling lopen. De opsteller zal dit begeleiden. De opsteller zal benoemen wat hij ziet, wat hem opvalt ten aanzien van de natuurwetten van opstellingen, en zal de representanten vragen wat zij ervaren, voelen.

Moet je dan iets ‘voelen’ als representant? En wat nu als ik niets voel? Is het een toneelstukje? Vragen die wij regelmatig horen. Je hoeft niets te voelen, onze ervaring is dat dit als vanzelf gebeurd. En voel je niets, dan is dit ook goed. Het is zeker geen toneelstukje maar dat ga je vast zelf ervaren.

Wat kun je opstellen? Eigenlijk alles waar een vraag over is. Of het nu over privé gaat, over werk, het maakt niets uit. En ondanks de naam hoef je niet je familie mee te brengen. Dat is nu juist zo fijn aan familieopstellingen. Ook wanneer iemand niet meer in leven is of er is geen contact meer dan nog kan deze opgesteld worden. De mede deelnemers kunnen representant staan voor jouw familie.

Je merkt het is niet makkelijk uitleggen pas wanneer je het een keer hebt meegemaakt kun je het volledig begrijpen. Kom dus zeker eens kennismaken met deze prachtige methode.

Mocht je nog vragen hebben schroom dan niet om contact op te nemen.

Liefs Isabella en Angelique

Workshop agenda

YES! Onze familieopstellingen met paarden kunnen weer starten. Deze vinden buiten plaats met groepjes van max. 8 personen. Wij houden rekening met de geldende Corona maatregelen van het RIVM . 

 Zaterdagmiddag 3 oktober 2020 “Opstellen met paarden” VOL

 • Inloop: 12.45 uur
 • Start: 13.00 uur
 • Einde: ong. 16.00 uur

Zaterdagmiddag 7 november 2020 “Opstellen met paarden”

 • Inloop: 12.45 uur
 • Start: 13.00 uur
 • Einde: ong. 16.00 uur

Zaterdagmiddag 12 december 2020 “Opstellen met paarden”

 • Inloop: 12.45 uur
 • Start: 13.00 uur
 • Einde: ong. 16.00 uur

 

 

Online Reserveren

Boek hier gemakkelijk online je plek, en betaal veilig en snel via Mollie.nl.
Wat nog belangrijk is om te weten
Werkgevers zijn vaak bereidt een ontwikkelingstraject in zijn geheel, of gedeeltelijk, voor je te bekostigen. Zij hebben graag gezonde medewerkers. Een zieke medewerker kost hen veel meer dan een ontwikkel traject. Ik help je graag om een traject aan te vragen bij je werkgever.

  Wil je nog meer weten over deze workshop? Neem contact op.

  Aangesloten bij

  Wil je graag met mij in contact komen?

  Heb je een vraag over één van de programma’s of wil je graag een gratis Inzicht gesprek?

  Gebruik dit contactformullier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op.  Ik ga akkoord met de Privacyverklaring.

  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.