Hoe werkt een familieopstelling?

Workshop

Hoe gaat een familieopstelling in zijn werk?

Dat is lastig uitleggen maar we zullen het toch proberen.😉

Een familieopstelling is een prachtige methode, ontwikkeld door de Duitse Psychotherapeut Bert Hellinger. Feitelijk gaat het om de techniek van de representatieve waarneming, maar dit zegt je wellicht nog niet zoveel. Met deze techniek hebben we toegang tot het onderbewustzijn. Wetenschappelijk is vastgesteld dat meer dan 90% van ons gedrag gestuurd wordt door ons onderbewustzijn. Dat we hier dus ook veel antwoorden kunnen vinden over onze valkuilen is niet zo vreemd.

Omdat wij onze opstellingen samen met de paarden doen gebruiken wij de paardenbak. Een deel van deze bak zetten wij af met een lint, deze ruimte noemen wij ons werkveld, hierin vindt de opstelling plaats. Je hebt altijd iemand die de opstelling begeleid, dit noem je de opsteller. En je hebt iemand met een vraagstuk, de vraagsteller. Dan heb je alle anderen aanwezigen die of representant zijn of gewoon toeschouwer. Wij doen op een dag meerdere opstellingen dus je rol kan een paar keer veranderen.

5

Wij vragen de vraagsteller altijd even bij ons te komen om met ons de vraag goed door te nemen en om deze goed helder te krijgen. Want hoe duidelijker de vraag is, hoe duidelijker we tot een inzicht kunnen komen. Aan de hand van de vraag van de vraagsteller vragen wij hem of haar om diverse mensen (en soms ook dingen) die belangrijk zijn in het vraagstuk op te stellen in het werkveld.

U

Dit doet de vraagsteller door op gevoel mensen die aanwezig zijn te vragen of zij representant willen zijn voor deze persoon of het ding. De gevraagde is altijd vrij om ‘nee’ te antwoorden. Alhoewel wij dit altijd een gemiste kans vinden want let maar op, als jij als representant wordt gevraagd is er ook voor jou op dat vlak iets te ontdekken.

Wanneer alles is opgesteld gaat de opstelling lopen. De opsteller zal dit begeleiden. De opsteller zal benoemen wat hij ziet, wat hem opvalt ten aanzien van de natuurwetten van opstellingen, en zal de representanten vragen wat zij ervaren, voelen.

u
Moet je dan iets ‘voelen’ als representant? En wat nu als ik niets voel? Is het een toneelstukje? Vragen die wij regelmatig horen. Je hoeft niets te voelen, onze ervaring is dat dit als vanzelf gebeurd. En voel je niets, dan is dit ook goed. Het is zeker geen toneelstukje maar dat ga je vast zelf ervaren.
u
Wat kun je opstellen? Eigenlijk alles waar een vraag over is. Of het nu over privé gaat, over werk, het maakt niets uit. En ondanks de naam hoef je niet je familie mee te brengen. Dat is nu juist zo fijn aan familieopstellingen. Ook wanneer iemand niet meer in leven is of er is geen contact meer dan nog kan deze opgesteld worden. De mede deelnemers kunnen representant staan voor jouw familie.
v

Je merkt het is niet makkelijk uitleggen pas wanneer je het een keer hebt meegemaakt kun je het volledig begrijpen. Kom dus zeker eens kennismaken met deze prachtige methode.

Mocht je nog vragen hebben schroom dan niet om contact op te nemen.

Liefs Isabella en Angelique

Deze workshop brengt jou:

N

Inzicht in jouw vraagstuk

N
Vanuit een “helikopter view” krijg jij de kans jouw situatie te overzien
N
Van daaruit zie je meer mogelijkheden en oplossingen om tot verandering te komen
N
Door deelgenoot te zijn van andere opstellingen krijg je soms onverwachte antwoorden op jouw vragen
N
Een indrukwekkende ervaring met een doorwerkend helend effect
N
Deze workshop wordt door onze deelnemers beoordeeld met het cijfer 8,3

Wat kun jij verwachten:

5
Een fijne, veilige sfeer.
5
Diepe inzichten die een weg vormen voor blijvende verandering.
5
Iedere deelnemer is vrij om wel of niet een eigen vraag in te brengen.
5
Wij kiezen een aantal vraagstukken uit om deze dag op te stellen. Wij houden hierbij rekening met de diversiteit aan thema’s. Dit zodat iedereen met mooie inzichten huiswaarts keert.
5
Ook de vraagstukken van andere deelnemers zullen zorgen voor een diepgaande ervaring en antwoorden op jouw eigen vragen.
5
Wij zorgen voor koffie, thee, water en wat lekkers.

Workshop agenda

 Onze familieopstellingen met paarden vinden buiten plaats met groepjes van ongeveer 10 personen. Zo is er voor iedereen voldoende aandacht.  

Zaterdagmiddag 7 oktober  2023 “Opstellen met paarden” 

 • Inloop: 12.50 uur
 • Start: 13.00 uur
 • Einde: ong. 16.30 uur

Zaterdagmiddag 11 november  2023 “Opstellen met paarden” 

 • Inloop: 12.45 uur
 • Start: 13.00 uur
 • Einde: ong. 16.30 uur

Na bestelling is het mogelijk om tot uiterlijk 1 week op voorhand 1x te verplaatsen. Kosteloos annuleren is niet mogelijk.  

Online Reserveren

Boek hier gemakkelijk online je plek, en betaal veilig en snel via Mollie.nl.
Wat nog belangrijk is om te weten
Werkgevers zijn vaak bereidt een ontwikkelingstraject in zijn geheel, of gedeeltelijk, voor je te bekostigen. Zij hebben graag gezonde medewerkers. Een zieke medewerker kost hen veel meer dan een ontwikkel traject. Ik help je graag om een traject aan te vragen bij je werkgever.

  Wil je nog meer weten over deze workshop? Neem contact op.

  Aangesloten bij

  Bedrijfsinformatie

  KvK 73976490
  0639400088

      

  Locaties

  Zoomvlietweg 25
  Bergen op Zoom

  Minckelersweg 11
  4631 HG Hoogerheide

   

  Inzicht naar evenwicht 2024 ©  | in samenwerking met websitezusterdiana

  Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.